Dö snygg jacka!

Postat av Clara | 2012-02-29 @ 20:04:42 | Vill ha | Kommentarer (7)

Kolla vilken jävla snygg jacka jag hitta från HV Polos vår kollektion. Än så länge har jag inte hittat den i någon butik eller på någon onlinebutik. Säg till mig om ni hittar en sida som säljer dessa. Men i alla fall så fastnade jag för den här direkt, så jävlaaaaaaaa snygg. Men det ser nästan lite ut som en "vanlig" jacka, men det kanske oxå är därför jag tycker den är så snygg. 


Dagens ridpass

Postat av Clara | 2012-02-29 @ 19:47:21 | | Kommentarer (0)

Hej allihopa! Tänkte länka lite snabbt till Ungdomssektionens blogg där jag är med. Jag har nämligen nyss setat och gjort en design till oss. Så kika gärna in där eller lägg till oss på bloglovin. Vi har inte riktigt kommit igång med bloggen men det är på G.

Idag var det underbart väder ute, vi hade typ +10 grader här typ & säkert varmare i solen. Så idag kunde man såklart inte slösa bort det ridpasset med och rida inne så jag red ut en sväng. Underbart mysigt. Dock hade jag tagit lite bilder men det funkar inte attt ladda upp dom, cp.

En bild på mig i alla fall :D

image description

Provridit storhäst!

Postat av Clara | 2012-02-29 @ 00:33:02 | | Kommentarer (4)

Hej allihopa. Idag var jag och provred en storhäst :D Var inte meningen men så hittade vi en super fin häst som heter Maxi. Han har gått på ridskola tidigare och hoppat 80-90cm och gått LB i dressyr. Han kan göra öppnor och slutar utan problem och med lite träning så skulle vi nog kunna starta en LA till hösten.

HA HA HA skämt-o-sido.. skojar bara med er! ;) Idag hade vi teori på ridlektionen så jag red Celine på förmiddagen. Men sen visar det sig att vi skulle ha ridit i alla fall, så jag lånade ridskolehäst. Jag rider aldrig ridskolehäst längre så det var lite kul. Först kändes det helkonstigt, 10ggr bredare, 10ggr högre, 10ggr starkare än Celine men det gick bra... tillslut. Vi gjorde öppnor och tränade på det, han gick faktiskt riktigt fint efter en stund. Och det var faktiskt lite kul och prova rida någon annan för en gångs skull. Jag tror jag skulle behöva det oftare.

Söt är han oxå, som en nallebjörn! Dock ser jag ut som en köttbulle med min väst!Och juste. Sen red vi till Dalarna idag! Coolt va? ;) Nej men efter att vi käkat tillsammans på Hurtbullen idag så åkte vi ut till stallet och så red vi ut på våra egna hästar då. Vi red ut och skritta, vi skulle ta en lugn och mysig skrittur i skogen, barbacka. Men tror ni den va lugn och mysig? NEJ. Celine började takta och dampa när vi skulle vända hemåt och då hakade Wenezia på (Ellen red henne). Kaos!! 

(Gränsen till Dalarna ligger bara 10min bort om man följer vägen bort)


Sanna och Ellen vid Dalarna!

Smilisar på bloggen?

Postat av Clara | 2012-02-27 @ 20:20:12 | | Kommentarer (9)

Hej tänkte göra ett snabbtips nu igen. Jag har precis själv fixat smilisar på bloggen och nu tänkte jag dela med mig hur man gör. Det är väldigt enkelt!

1. Klicka här och gör alla steg på sidan.

2. Som de skriver så kopierar du den kod du fått och klistrar någonstans mellan <head> och </head>. Klistra in samma sak i alla kodmallar.

3. KLART! :DJW kepa!

Postat av Clara | 2012-02-27 @ 20:15:19 | Vill ha | Kommentarer (2)

Jag älskar den här! Min kära vän Emelie har köpt en i varje färg och jag tror jag måste göra det samma. Eller i alla fall en av dom. Jag älskar verkligen att ha kepa och det är super skönt. De finns och köpa på b la Charlies och Chevalridsport för bara 149:- :thumbup:Hungrig!!

Postat av Clara | 2012-02-27 @ 20:04:33 | Patricias inlägg | Kommentarer (0)

Hejhej. Jag har nyss anlänt till min pojkvän. Jag har varit och tränat ett nysläppt pass på arena, CXWORKX heter det. Det är ett core (mage,rygg) pass med lite rumpa oxå. Det var helt okej, trodde bara att det skulle vara jobbare än det vanliga corepasset som jag redan går på men det var det inte.

Sen efter det åkte jag ut till stallet och red Celine en snabbis i ridhuset. Bara så hon skulle få röra på sig, jobbade henne i låg form och travade lite i lättsits och galopperade lite i båda varven. Red kanske bara en halvtimme sen skrittade jag ner till stallet igen. Mamma ville hem fort så det var därför jag red lite snabbt idag.

Imorgon ska jag, Sanna, Ellen och Lousie träffas på Hurtbullen och käka lunch och prata lite hemlisar och planera lite bus. Haha nejdå men hemligt är det i alla fall!!

Så nu sitter jag här i Robins säng och är vrålhungrig. Hoppas vi ska äta något gott :DGHS film!

Postat av Clara | 2012-02-27 @ 08:17:48 | Filmer | Kommentarer (7)

Har tagit en film som Jossan har gjort när de va på GHS. Tyckte den va lite roligt och jag blir verkligen sugen på att åka :( Men nästa år då jävlar kommer ni få se mig där!


Transport

Postat av Clara | 2012-02-27 @ 07:57:56 | | Kommentarer (3)

Nu är det inte jag som har köpt transport här men tänkte visa vilken snygg transport Celine kommer få åka i nu i vår. Linnea som vi brukar åka med har köpt egen transport. Kolla va snygg.. med utskjutbar sadelkammare och allt! Super kul, nu vill jag bara tävla!!!


Jag vill ha sommar!

Postat av Clara | 2012-02-24 @ 17:29:35 | | Kommentarer (12)


LOV

Postat av Clara | 2012-02-24 @ 17:24:03 | Träningar | Kommentarer (1)

Nu är det äntligen lov, gud så jag har längtat!
Idag var det kerstinträning. Vi gjorde först massa öppnor och slutor, som uppvärning/gymnastik. Det gick sådär, hann inte rida fram så länge så det vart bara flams, celine va inte i någon speciellt fin form direkt. Men sen när vi började galoppera gick det bättre. Vi tränade på att placera bakdelen/bakbenen på våra hästar typ, svårt att förklara med det gick bra iaf. Sen tränade vi på halter och ryggningar. Först så gick det skit, men sen när Kerstin hjälpte mig så gick det mycket bättre. Hon visade hur jag skulle göra och sen kunde vi göra det lätt som en plätt.

Aja nog med skit snack, vet hur tråkigt det kan vara att läsa om vad man har gjort osv. I alla fall. Just nu sitte rjag hemma hos Robin och vi ska snart äta. Dom är ute och handlar lite nu men sen bir det mat.

Vad tyckte ni om mitt "mental inlägg"?


Jag vill tävla!!!!

Mental träning, vad är det?

Postat av Clara | 2012-02-24 @ 12:51:03 | Patricias inlägg | Kommentarer (1)

Nu tänkte jag skriva lite om mental träning. Jag är inte någon speciallist så allt jag skriver kanske inte är sant eller funkar men jag ska prata lite allmänt om vad mental träning innebär.Ja, mental träning vad är det?
Jo metal träning handlar om att träna och stärka vårt psyke. Man kan nästan säga att vårat psyke styr oss. Det handlar om inställning och vilja. Vill du vara arg så blir du arg, bestämmer du för att inte ta åt det av massa skitsnack så gör inte du det och går vidare, vill du nå ett mål så gör du det. 

Psyket, posivit tänkade och vilja är A och O för oss ryttare.
Vi måste ha mål med vår ridning annars kommer vi ingenstans. Och för att nå dessa mål måste vi ha en vilja och en inställning på att nå dessa mål. Utan en vilja att nå dessa mål kommer du misslyckas. Och beronde på hur höga mål du har så måste du alltid vara positivt tänkade för det kommer inte alltid gå bra när du tränar. Det är djur vi handskas med, en individ med egna åsikter. Så ett positivt tänkande är jätteviktigt. Även om det går dåligt 90% av träningen så ska du ta med dig de 10% då det gick någolunda bra och bara minnas dom. Skit samma om det går dåligt, det kommer en ny dag. 

Vi är väldigt beroende på hur vi mår.
Har vi en dåigt dag, kanske är lite ledsna eller sura på något som hänt i skolan, hemma eller med någon kompis så känner alltid din häst på sig det. Det har jag fått höra sen jag börja rida - "om du blir arg så blir hästen arg och då löser de ingenting" - det sa min ridlärare till mig när jag red på ridskola och jag fick en häst som var lite bråkig och inte vill göra som jag ville. Men sanningen är ju att det självklart ligger någonting i det. Självklart så känner hästen om du är sur och ofta när du blir sur så får du sämre tålamod och då funkar ingenting och hästen larvar sig mer och du blir argare. Ni hamnar i en ond cirkel. I den situationen tror jag bara att man ska stanna upp, inse vad man håller på med, är det verkligen hästen du är arg på? Andas och börja om. 

En annan sak som är ganska intressant är tävligar.
Hur laddar ni inför tävling? Vissa behöver ingenting utan går bara in på banan och kör, andra kan behöva sätta sig ner för sig själv och tänka en stund innan man går in på tävlingsbanan. Jag tror det är ganska viktigt att sätta sig ner innan man går in på tävlingsbanan och andas, tänka igenom banan eller programmet en sista gång och sen en annan jätteviktig sak: se sig själv framför sig rida programmet/hoppbanan, föreställa sig att man gör allting rätt, känna känslan hur du ska göra. Man vet hur man ska göra, man har en känsla när man gör och så gör man det. T ex. om du ska göra en halt. Du vet vad du ska göra, du vet hur mycket broms du ska lägga i, du vet hur du ska sitta i sadeln... du har en känsla. Och när du då sitter och laddar inför tävling, blunda och känn känslan av alla moment och hur du ska rida. Ha en bra känsla när du går in på banan.

En sak du inte ska göra innan tävling är att du inte får säga eller tänka ordet inte. "Jag ska inte vägra ut mig", "jag ska inte missa halten", "jag ska inte rida för fort", "jag ska inte....". Att säga så får dig att fokusera på det dåliga och glömma bort hur du istället ska göra. Som jag sa innan, tänk på hur du ska rida iställer för att tänka på hur du inte ska rida. T ex. om jag säger nu att du verkligen inte får tänka på en rosa elefant... vad tänke du på? Jo en rosa elefant, eller hur? Så det du säger att du inte ska tänka på kommer du älta i ditt huvud hela tiden och så kommer du bara fokusera på det och misslyckas. Tänk på det posivtiva istället.

Så mitt tips till er nu.
1. Försök att börja påminna dig själv när du känner att tålamodet börjar rinna ut
2. Sätt dig ner innan tävling och se sig själv framför dig, se hur du ska rida.
3.Tänk aldrig på hur du inte ska rida bara på hur du ska rida.

Träningstorsdag

Postat av Clara | 2012-02-23 @ 21:10:26 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej mina vänner! Detta är ett mobilinlägg så det kommer ej gå att kommentera. Jag har nyss ätit en hos kycklingsallad som mamma och jag gjorde. Innan det så har jag varit på arena hela eftermiddagen och tränat. Har ju alltid tränings dag på torsdagar och då är jag stallledig. Idag körde jag på ordentligt.

Nu ligger jag och kollar på CSI miami, älskar alla CSI. Ligger här och är allmänt nöjd med mig själv. Imorgon är det fredag och sen får vi sportlov! WIIHOOO!!!


Onsdag - skolan

Postat av Clara | 2012-02-22 @ 10:15:26 | Träningar | Kommentarer (9)

Tjena allihopa. Sitter på min SO lektion just nu och efter den här lektionen har vi lunch. Sen direkt efter skolan, vid 15.00, så ska jag gå upp och möta Emelie så åker jag med henne ut till stallet idag. Vi har fortfarande inte fått tillbaka bilen efter att vi åkte av vägen. Så man tigger skjuts varje dag, hehe. 

Idag ska jag rida lite slappt. Rida lätt i traven och stå i lättsits i galoppen typ. Hade hoppning igår för Malin ju och vi körde på ordentligt. Hoppade b la på en volt, fyra hinder, och Celine tycker det är jättejobbigt och hon bråkade lite så då fick hon hoppa ännu mer. Så jag låter henne "vila" idag och bara få jobba lite i låg form och i lätt sits, låta henne mjuka upp musklerna för jag kan tänka mig att hon har eller kommer få träningsvärk. Min lilla sötnos!

image description

Ridlektion nu!

Postat av Clara | 2012-02-21 @ 19:36:43 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hoppning på schemat idag...


Dagens fråga!?

Postat av Clara | 2012-02-20 @ 22:18:15 | Patricias inlägg | Kommentarer (4)

Jag tänkte som sagt ta upp et här med mental träning på bloggen. Jag tycker att det är så sjukt viktigt och speciellt för oss ryttare. Men föörst tänkte jag fråga er lite om vad ni tycker mental träning är och vad det betyder för dig och din häst och dig. 

Dagens fråga:
Vad är mental träning? Positivt tänkande? Självförtroende?
Hur påverkas ditt psyke?
Vad betyder det för dig & hur påverkas du som ryttare?


bloglovin