GOTT NYTT ÅR!

Postat av Clara | 2011-12-31 @ 22:10:00 | Allmänt | Kommentarer (8)


Kan ju alltid prova!

Postat av Clara | 2011-12-31 @ 12:31:56 | | Kommentarer (9)

Vinner ju aldrig något sånt här men DM kollektionen är ju så snygg så man måste chansa!

Åsikt om skvallerbloggar

Postat av Clara | 2011-12-31 @ 12:23:04 | Patricias inlägg | Kommentarer (5)

Hej jag tänkte skriva lite om vad jag tycker om skvaller bloggar i stora allmänhet. För det va även en som önskade att jag skulle skriva lite mer av mina åsikter om saker. So here we go!

Jag tycker att det finns två olika typer av skvaller. Antingen är det mer nyhets skvaller eller så är det elakt skvaller. Och vart vi än kommer så finns det ju alltid skvaller om allt. Men att det skulle komma skvallerbloggar om just ridsporten kanske inte va så självklart.. eller så var det självklart. Jag menar, inom ridsporten finns det massor av avundskjuka och en stor konkurrens mellan oss ryttare.

Men jag kan tycka att en skvallerblogg kan få finnas så länge den inte sårar någon. Som ponnysanning, dom är åt minstone snälla och ger oss som läsare mer nyheter, roligheter och dom har till och med visat vilka dom är. Medans en blogg som är väldigt elak och rå i sitt skvaller blir för mycket. Jag tycker inte ens att det är rolig att läsa, jag ser inte det intressanta i att läsa för 30% av det dom skriver kanske är sant, resten är bara påhitt. Dom letar fel och finns det inga fel så hittar dom på något som kanske är lite för brutalt och som inte är det minsta sant. 

Att en sådan rå skvallerblogg ska ha så många läsare tycker inte jag är rättvist. Dom lever ju på oss andra bloggar, skulle inte vi finnas skulle inte dom finnas. Därför tycker jag att det är fel överhuvudtaget att skvallerbloggar ska behöva få sån uppmärksamhet. Dom lever endast på oss andra, utan oss skulle inte dom vara ingenting!

Men ändå går vi in på dessa skvallerbloggar och ger dom mer läsare? Är det inte sjukt? Är det bara för att vi är tjejer och är avundsjuka eller vad handlar det om...

Hahahahaha!

Postat av Clara | 2011-12-31 @ 11:53:06 | Filmer | Kommentarer (2)

Har ni sett den här förut? Hur fan rider han? Är det ett skämt eller är det på riktigt?
Hahaha.. tycker synd om hästen ju, man ser hur arg hästen blir varje gång han landar i sadeln efter varje hinder. Hahaha hemskt! Men man kan ju inte låta bli och skratta eller hur?


God morning sunshines!

Postat av Clara | 2011-12-31 @ 11:48:00 | Patricias inlägg | Kommentarer (1)

Hej allihopa, sovit gott? Det har jag i alla fall. Idag är det sista dagen på året. Spännande, tror ni jorden kommer gå under 2012? Haha vi satt och prata om det i skolan och ju mer vi prata ju mer stämde allt. Fan. Men jag tror inte på det men snacka om skönt sista dagen på 2012 när man vet att det onte va sant. 

Nu slutar vi snacka skit. Vad ska ni göra idag då? Supa? ;)
Jag ska sitta hemma och ha jättetråkigt. Jag har kvällsjouren idag och morgonjouren imorgon. Hur lyckat kan det vara liksom. Vi ska äta gott här hemma i alla fall så det får väl vara min underhållning... mat.

Idag ska jag ut till stallet vid två ungefär. Vet inte riktigt vart jag ska rida men kanske rider ut en snabbis bara eller släpper henne i ridhuset. Aja onödigt inlägg. Hejdå!

Jag vill ha snö!



Tillbakablick på 2011

Postat av Clara | 2011-12-31 @ 10:46:00 | Allmänt | Kommentarer (1)

Januari: Tränade inför tävlingsäsongen. Skulle inte tävla nå lag alls den här vårsäsongen utan bara köra mitt egna rejs.

Februari: Första dressyrtävling för säsongen, hemma. 

Mars: -

April: -

Eftersom jag inte blogga här då eller har några bilder från just dessa månader, har ett jättehopp på bildmapparna från december 2010 till maj 2011. Så vi kör från MAJ 2011!




Maj: 

Ja i maj så "operera" jag bort en stor leverfläck som jag hade på ryggen. Precis vid skuldebladen så jag fick inte röra mig speciellt mycket då. En obehaglig känsla. Och jag går än idag och är rädd för att såret ska öppna sig om jag rör mig för mycket.





Så den dagen fick Lisa låna henne på min tisdagslektion.



Celine kvalade galopp på täby med Lisa. Och hon tyckte det va skit kul och "vann" över storhästarna som var med. Hehe det va skitkul och se henne springa där!

En film där man hör hur vi skrattar av hur lyckligt chockade vi blir när komentatorn lika chockad berättar i högtalaren att Celine leder. Haha underbart! Jag var skit nervös.



Vi red ut jättemycket i skogen varje vecka. Och vi var mycket och hopp på våra små terränghinder.




Vi tränade en hel del för Kerstin. Kerstin måste vara den absolut bästa dressyrtränaren i världen. Hon har lösningar på allt. Hon min favorit tränare i alla fall!! 





Åkte med och fotade hoppfinalen i div I i Surahammar.




Hoppade in i div III laget i hoppning i Baståsen. Här va det LD/LD och vi fick ett stopp i första (va ett läskigt plank) och nolla i lagklassen. Jag va jättestolt då kommer jag ihåg.






Juni:

Vi fick sommarlov!!



Celine va med på Strömsholm Grand National med Lisa och kom fyra av fem. Men som ni ser så hängde hon med bra  klungan och det va första gången och mötte det riktiga c-ponnysarna som tävlar galopp egentligen. Celine ledde ju i starten men tappade på slutet för att hon blev trött. Men åter igen så va jag super stolt över henne bara för att jag såg hur lycklig hon var.




Det va dressyrtävling hemma och sista omgången i Julia Cup som jag vann med nöd och näppe över Sanna och Hillary. Oxå en jättebra tävling som jag är väldigt stolt över.





Det va superfint väder och det vart många träningar uppe på vår stora paddock. Här är bl a några bilder från en Sandra träning som gick super bra och jag och Celine började äntligen hitta självförtroendet i hoppningen.




Det va lag DM i fälttävlan. Celine tyckte det va skit kul och gick jättebra i hoppningen och dressyren. Men sen i terrängen blev hon helvild. Gasade som en tok, med andra ord så va hon lycklig. Dock va det ett år sen sist vi hoppade dessa terränghinder så vi tog det ju som träning och Celine stannade tre gånger. Sen gick jag ut bara för jag trodde vi hade vägrat ut oss med det hade vi ju tydligen inte. Hahaha fail av mig jag vet.... ;) Men laget kom tvåa ialla fall tack vare Wilma och Sanna!



Jag red barbacka uppe på volten. Och dessa är några av mina favorit bilder!





Juli:

Jag åkte upp till min pojkväns pappa och hans släkt uppe i Örnsköldsvik. Det finaste stället jag vet. Älskar att åka upp dit på somrarna. Dock blev jag sängliggandes med hög feber och förskylning när det va som finast väder.. men det är väl typiskt mig. Men det va två underbara veckor ändå!




Augusti:

Första dressyrtävlingen efter att jag kommit hem efter Övik. Och det gick förvåningsvärt bra och hon överraskade mig rejält när vi vann LA:1an med 69%, Älskar min ponny!!




Det va hopptävling hemma. Inför den här tävlingen kände jag mig säker och vi hade haft bra täningar under sommaren. Jag startade LD clear round och en LC. I LDn var jag nolla och i LCn så fick vi ett pet och ett stopp tror jag. Men stoppet var tack vare att jag red utan handskar och det vart jättesvettigt om händerna för det va supervarmt ute och så har jag rena gummityglar så jag bara gled med händerna. NOLL kontroll, tyglarna bara gled. Och till hinder nummer 7 nudå så var det lång galoppsträcka så hon börja ju gasa på och jag kunde ju inte göra något så hon kom ju fel och hon är ju så känslig så hon stannade. Men sen hoppade hon på andra försöket och så hoppade hon sista utan problem. Så det va mitt fel. En bra dag och jag var väldigt stolt!!






September:

Det här var en period då jag började blogga mindre och mindre för det märks när jag kollar i arkivet. Nästan inga bilder alls.

Sen var det dax för div II i dressyr och här var första omgången i Virsbo. Tror jag kom trea i LB och laget kom vann.





Oktober:

Sen i oktober var det andra omgången i div II som gick i Hallstahammar. Jag kom trea i första klassen och sen kom laget trea. Jag kommer ihåg att jag inte va så jättenöjd med LBn (tror jag)




Hade hoppträning för Malin som mamma var så snäll och filma. Gick väl helt okej.



Sen var det final i div II i dressyren. Och jag taggade till LAn genom att bara rida den så jag bara skulle fokusera på den. Men det blev till överdrift och jag red fram alldeles för länge. Hon var hur fin som helst på framridningen, så fin hade hon inte varit på länge. Så hade jag gått in 20 min tidigare hade det gått hur bra som helst men nu gick det åt helvete istället. Jag skämdes skit mycket och grät hur mycket som helst. Nu när jag kollar tillbaka på det hela så var det kanske lite överdrivet, men just då skämdes jag jättemycket. Laget kom i alla fall tvåa totalt. Dock känns det fortfarande som det va mitt fel att vi inte vann för det föll på mig och dom andra red jättebra!




November:

Sen hände det inte så mycket. Jag praoade på Fagersta Posten och gjorde ett stort repotage om Sanna. Och den praktikveckan lönade sig och jag fick "jobb" som frilansare på tidningen. Så nu skriver jag åt dom och tjänar pengar. Hur bra är inte det?




Sen fick jag följa med Lisa och henne familj till Globen. Vara med backstage under hela veckan eftersom Lisa och hennes shettis, Jazza, var med i showen + att jazza var med på shettisgaloppen med en annan tjej. Så det va skitroligt att få vara med hela veckan. Dock blev det väldigt långa dagar så det va skönt att komma hem sen.
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description




December:

Nu var det dags för KM i dressyr. Och jag kom tvåa efter Sanna och Hillary såklart. en jag va supernöjd även fast hon fick ett frispel (som vanligt) i galoppen. Förstår inte vad jag ska göra åt det när hon blir sådär. Jag fick i alla fall 65% och det va LB:3an.





Sen kom det lite snö och jag och Vickan passade på att gå ut på åkern och fotografera. Det här blev oxå några av mina favoritbilder, visst blev dom bra?



Sen var hade vi Lucirkus uppe på ridskolan. Jag var med i liten&stor kadriljen och jag och Anna var änglar. Super gulliga var vi. Sen hade jag knoppat och satt rött band och gjort små rosetter på Celines knoppar så hon såg ut som ett inslaget paket.




Sen var det julafton!



Vi satte ut Celine på annons. För några dagar sen...



Och nu är vi här och ett helt år har gått. Är ni taggade för 2012? Någon som tror att jorden kommer gå under? Haha. Nu får jag tacka för mig efter ha gjort en väldigt avancerad tillbakablick på 2011. 

Gott nytt år kompisar!


Ponnyakuten

Postat av Clara | 2011-12-30 @ 21:22:06 | Filmer | Kommentarer (11)

Wihoo - haha shit kul att ponnyakuten är igång! Och jag har setat och tittat på avsnitten nu och tycker det ska bli jättespännande. Nellie Berntsson är ju så himla söt, är hon inte? ;) Ja jag ser i alla fall fram emot när de riktiga avsnitten börjar. 

Klicka här för att se första avsnitten.

Men är det bara jag som inte hittar när det kommer gå på tv, eller asså vilka dagar och vilken tid?





Jag blir så glad!

Postat av Clara | 2011-12-30 @ 19:46:04 | Patricias inlägg | Kommentarer (6)

Det är så roligt att se att statistiken höjs dag för dag och att kommentarerna strömmar in. Det är vad som gör mig driven och får mig att fortsätta. Jag hoppas verkligen att det fortsätter såhär. Bloggningen blir tio gånger så roligare. Och det tror jag märks på bloggen oxå. 

Vad vill ni se eller läsa om här på bloggen? Ge förslag!



Sigge red idag!

Postat av Clara | 2011-12-30 @ 16:47:43 | Filmer | Kommentarer (6)


Bilder

Postat av Clara | 2011-12-30 @ 16:10:00 | | Kommentarer (0)

Som jag lova i ett tidare inlägg så kommer det bilder nu. Varsegoda!


foto: jag

Stallet

Postat av Clara | 2011-12-30 @ 16:03:34 | | Kommentarer (0)

Hej. Nu är jag hemkommen från stallet och *brrrr* va kallt det är ute. Jag frös så jag höll på att dö. När jag kom hem nu så satte jag på varmvatten i kran och så höll jag händerna där i säkert en kvart. Hehe sköönt. 

Idag red jag och Vickan på en skrittrunda med hästarna. Vi red ner till sjön där vi brukar bada på somrarna. Det är rätt fint där på vintern oxå faktiskt. Tog dock inte med kameran dit, men mamma tog lite bilder när vi hoppa upp vid stallet.



Åker till stallet nu!

Postat av Clara | 2011-12-30 @ 13:12:34 | Patricias inlägg | Kommentarer (4)

Tar med kameran...



BLOGGDESIGN TÄVLING!

Postat av Clara | 2011-12-29 @ 20:00:00 | | Kommentarer (68)


Bingolotto och eldsjälsgalan!

Postat av Clara | 2011-12-29 @ 19:29:49 | Patricias inlägg | Kommentarer (10)

Mamma hade köpt hem två lotter till Eldsjälsgalan idag då det är uppersittarkväll med bingolotto oxå. Mohaha, hoppas jag vinner. Skulle sitta fint med 3 mille eller kanske en utomlandsresa till gran canaria ;)

Ska ni kolla?



brb @ middag hos farmor

Postat av Clara | 2011-12-29 @ 18:06:30 | Allmänt | Kommentarer (0)

Hej min lilla hemlis kommer upp 20.00 så då är det bäst ni är in här och kollar.

Nu är jag hos farmor och ska käka lite. HOJ!



bloglovin