Hitta hästens bakben

Postat av Clara | 2012-04-22 @ 18:55:15 | | Kommentarer (0)

Jag har fått lite önskemål om att jag ska visa lite ridövningar. Och självklart. Nu när jag har tid och så kan jag passa på och visa den här övningen. Min favorit. Den handlar om att du ska lära dig att söka hästens bakben. Du ska lära dig att kontrolera dom, veta var du har bakbenen och kunna flytta den som du vill.

Vi rider den här rörelsen typ varje gång för Kerstin. Då brukar vi göra det på både stor och liten volt. Vi brukar även variera i trav och galopp fram och tillbaka. Det gör hästen väldigt eftergiven och mjuk i hela kroppen. 

Gör så här: 
Rid en åttvolt som skissen visar. Du kan rida i skritt eller trav, alternativt i galopp med enkla byten eller vanliga byten. På den slutna delen av volt A, flytta hästen undan innerskänkeln. På den slutna delen av volt B, rid med tagen bakdel. När du rider undan för innerskänkeln - led in framdelen lite först och flytta sedan ut bakdelen, det är ett knep för att behålla böjningen. Ett vanligt fel är att ryttarna rider hästen för rak i den här övningen. När du rider med tagen bakdel, glöm inte innerskänkeln. Om du glömmer den finns risk att hästen minskar volten. Observera att du måste byta varv ibland eftersom du gör olika rörelser i olika varv. Det är ju lätt att tro att man ändå byter varv när man går på åttvolt, men här måste du alltså aktivt spegelvända övningen då och då.

 

Syfte: 
Att hitta hur det känns när hästen spårar. Att bli medveten om att man måste rida med båda skänklarna.

Svårighetsgrad: 
Medel.

Tänk på det här:
Rid med båda skänklarna, i båda varven. Det gäller att bibehålla voltspår och böjning, annars är det lätt att hästen glider ut med bakdelen.


Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


bloglovin